lördag 14 april 2018

Coal Miner's Daughter

Upp ur gruvorna vi stiga och ser ett ljus.. är det våren som är på väg? Det kanske verkligen är dags för att stoppa undan vinterstrumporna? Nåväl, ett par till vänner till benen får det allt bli. Loretta från polska Gatta har kommit till en del användning under vintern, även om jag först blev lite besviken på den.


Anledningen till besvikelsen var helt enkelt att jag upplevde sidomönstret som alldeles för litet jämfört med hur det såg ut på förpackningen. Första gången jag skulle ta på mig strumpbyxan undrade jag till och med om jag fått fel och fått en helsvart variant.. Förvisso var plockade jag upp den i dåligt vinterljus, så det förklarar kanske det hela.
Nåväl, efter att jag vande mig vid att de var något mer diskreta än vad jag trott så har de burits vid diverse tillfällen - de kanske till och med skulle kunna gå att komma undan med på jobbet?!


Tyget är i matt finish och det är 50 denier som gäller. Själva tjockleken på strumpbyxan tycker jag är lagom, utmärkt för höstdagar och mildare vinter. På förpackningen står det något om att det ska vara en slags "satin feel" på Lycrans teknologi, vilket jag väl inte upplever. Jag tycker att det känns som en matt strumpbyxa "ska" kännas, tyget är inte glidigt men det är heller inte en sådan där tråkig matt känsla som en del strumpbyxor har. Gällande min storlek så har jag inget att klaga på.
Loretta kostade 23 złoty vilket blir strax över 60 SEK. Ett bra pris för ett trevligt plagg!
Ett lite pluspoäng också till bilden på förpackningen - jag gillar att mönstret övergår till en tatuering på modellen..


In English: Loretta tights from Gatta was at first a bit of a disappointment for me - I thought the pattern would stand out more, like on the packagings's picture. But I learned to like the tights for what they are - suitable for many occasions. Matte finish and 50 denier, rather cosy for autumn or mild winter days.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar