söndag 16 januari 2011

Tartan

Jag ska börja det här inlägget med en stunds förvirring. Jag blir nämligen inte klok på kopplingarna mellan Pamela Mann och Flirt Design Hosiery. Jag har tidigare köpt strumpbyxor enbart märkta "Pamela Mann" och sen har jag köpt strumpbyxor märkta "Flirt Design Hosiery" utanpå paketet, men inuti haft en Pamela Mann-logga. Strumpbyxorna i dagens inlägg är de första i min ägo som enbart varit Flirt-märkta. Ingen Pamela inuti paketet..
Alla Flirt-strumpor jag har är identiska med Mann-strumporna som finns på det sistnämnda märkets hemsida. Så även dagens strumpbyxa. Men jag finner ingen info där om att de skulle ha en underlinje kallad Flirt. Flirt Hosierys hemsida existerar inte. Jag undrar om man ompaketerar det ena märkets strumpor till det andra märket, men ivrigt googlande ger mig ingen information. Är det verkligen bara jag som ser sambandet och undrar?
Det kanske är nördigt att lägga ned tid till att fundera kring det hela, men jag är ju å andra sidan nylon-nörd..



Här är själva strumpbyxorna för dagen i alla fall, fotograferade med blixt. Jag har under vintersäsongen varit sugen på ett par tartanrutiga strumpor, men inte funnit några hos kedjorna. Dessa blev lite mjäkiga i färgen när jag tog på mig dem, men det finns ju alltid värre exempel..



Det som faktiskt stör mig mer är att det är skarvar i mönstret, inte bara på utsidan av benen utan även på insidan. Jag tycker inte att en mönsterskarv ska behövas alls, men om man nu är så illa tvungen så håll det på insidan!
Bilden ovan är tagen utan blixt, i januari-dagsljus.



Såhär ser tyget ut på nära håll, på låret. Ju större omfånget på benet, desto blaskigare färg. Med fördel bär man en inte alltför kort kjol till dessa strumpbyxor alltså.

Trots dessa två minus så känner jag inte att jag vill slänga strumpbyxan. Däremot kommer jag att leta efter en tartanstrumpa med ett mer gediget mönster!


In english: I'm a bit confused about the connections between Flirt Designer Hosiery and Pamela Mann. These tights are not my first pair labeled Flirt, identical to tights from Pamela Mann's homepage..
Anyway, the tights above here have two less good thing things: the splicing pattern and a washed-out colour. I've longed for tartan pattern a while now and will keep looking for better tights..

2 kommentarer:

  1. Konstigt med mönsterskarven. Annars är det snyggt med "tartan".

    SvaraRadera
  2. Strumpbyxverkstan: Jo, konstigt är vad det är. Så svårt kan det väl inte vara att synka ett mönster, oavsett om en strumpbyxa är lite billigare än en kvalitetsstrumpa.
    Angående själva mönstret så blev jag ruskigt sugen nu på min fina tartanklänning som jag köpte förra vintern. Får se om det kommer något tillfälle att bära den så den också får hamna på bloggen.

    SvaraRadera