tisdag 5 oktober 2010

Sista paret för säsongen

Min förra arbetsgivare hade ett väldigt strikt reglemente kring hur man fick se ut i tjänsten. Vilken hårfärg man fick ha, vilka örhängen som var okej, när man fick använda en sko med snörning eller ej, etc. Och ve den som tuggade tuggummi!
En hel del i de där bestämmelserna tycker jag är urfåniga, men det fanns en sak som faktiskt hänger kvar: nämligen när man ska ha svarta och hudfärgade strumpor på sig. Från den 15 mars till den 15 oktober är det "sommartid", och då skulle man bära hudfärgade strumpor. Det andra halvåret var det svart som gällde.
Det där präglar mig fortfarande, så uppenbarligen tycker jag att det var en bra regel. Men jag ser den snarare som en rekommendation.

Låt mig därför presentera den sista sortens hudfärgade jobbstrumpor innan denna vårsäsong är över!



Det här är ett par strumpbyxor med lätt stöd för benen (10-8 mmHg), kallade för Azira Action Light Support tights i 40 denier. Dock så är de så tunna att man inte alls tror att det är just 40 denier, utan det känns som 20 eller något åt det hållet. Dessa köpte jag vid en tidigare utförsäljning hos de trevliga och serviceinriktade tjejerna på West Stockings.
För den som vill ha lite stöd för benen, men mindre än vad man får med mina tidigare ombloggade Vogue-strumpor, så är det här ett bra val. Nackdelen med dessa strumpor är att de saknar hälförstärkning, vilket gör att man förbrukar strumpor snabbare än vad man kunde önska.. Å andra sidan så har det tagit sin lilla tid att förbruka upp den laddning med strumpor som jag beställde för över 1 år sedan.



Såhär ser förpackningen ut.

Nu verkar det som att butiken inte har inne just dessa strumpbyxor, utan andra från ett annat märke.
Genom mejl har jag dock fått reda på att företaget tyvärr upphör med verksamheten, och därför har lagerrensning. Så länge lagret räcker så är det "köp 3, betala för 1" som gäller. Jag har beställt hem strumpbyxorna som är i 70 denier, vilka har tå- och hälförstärkning.

Så är det någon av er läsare som är sugna på stödstrumpor så är det nu ni ska slå till! Det finns knästrumpor, strumpbyxor och stay ups. Själv har jag aldrig provat stay upsen, men de verkar ju klart intressanta!

Och om någon från West Stockings har råkat surfa in här på bloggen så vill jag tacka för det trevliga bemötandet jag fått de gånger jag handlat av er! Det är långtifrån alla som skulle ha orkat lägga samma energi på att hitta rätt strumpa och rätt arbetssko till en. :)

3 kommentarer:

  1. Hej!
    Ja, dresscode kan drabba även den bästa. Jag har också ett jobb krav på klädsel. Svart/Beige passar bra till uniform klädsel för kvinnor, ibland även marinblå. Personligen tycker jag att det är snyggt och proffesionellt. Dina Azira Action är grymma på bilden, ser jättebra ut.
    Kul att du tar upp West Stockings. Jag har också haft mycket med dom att göra och utmärkande är deras positiva attityd, även mot mig som är man. Jag började köpa en Italiensk strumpbyxa som hette "Revelj Lilja" och har sedan fortsatt handla av WS. Tyvärr skall dom upphöra pga sjukdom. Har även provat en del Azira, men saknaden av hälförstärkningen blev för stor. Tråkigt att dom slutar och tragiskt för Ann-britt som jag förstår är den som är sjuk.

    SvaraRadera
  2. Hej Lillstrumpan.
    Härlig lyster i dessa strunpbyxor.
    de förra lila måste va sköna till en sweatshirt eller tunika och kura ihop sig i soffan. själv använder jag mest 20 den och när det blir kallt 40. Köpte mig vogues stay ups, gud va sköna och bred snygg spetskant.
    Vad tar du helst på dig när du vill vara riktigt fin tex till "lilla svarta"? Strumpor me höftis, stay ups, strumpbyxor, färg?
    Kram på Dig
    /Janeric

    SvaraRadera
  3. Strumpbyxverkstan: Bortsett från att jag tycker att det skulle vara helt omöjligt att se professionell ut i mitt yrke om jag kom drällandes i privata kläder så tycker jag att det finns en praktisk aspekt med uniform också: man slipper fundera på vad man ska ta på sig på morgonen!
    Saknar själv hälförstärkningen på Azira, men trots det har strumporna hållit förvånansvärt bra, generellt sätt.
    Och ja, det är verkligen tråkigt att WS lägger ned. Dels för mig som konsument, och dels med tanke på anledningen till nedläggningen.


    Janeric: Jo, de förra lila var ju lite "bomullsaktiga", så de var nog trevliga en gång i tiden. Nu irriterade jag mig mest på att de förlorat stretchigheten. :D

    "Oj!" är mitt spontana svar på din fråga. Det är så olika vad jag väljer. Men om jag tänker rent estetiskt så tycker jag att strumpor med höfthållare är det mest eleganta jag kan tänka mig. Dock bär jag det tyvärr rätt sällan, eftersom jag nästan alltid har kroppsnära kjolar/klänningar. Så då kommer stay ups som god tvåa.
    Men vad det i slutänden blir har och göra med hur kallt det är ute, hur lång kjolen/klänningen är, hur tighta kläderna är, vad jag har för färgval i klädsel/sminket, vad jag har för skor etc.

    Men om jag nu får fantisera fritt så vill jag tänka mig som en 50-tals-pinuppa med höfthållare, svarta strumpor med söm och yppig klänning. Sen är ju tyvärr inte alltid verkligheten den samma som drömmen.. ;)

    SvaraRadera